3 minuten leestijd

Pieter over stotteren en Persoonlijke Coaching

Regelmatig krijgen we appjes van Pieter binnen, en het gaat goed met deze jonge kerel. Zijn stotteren kon omschreven worden als veel haperingen en twijfels met af en toe goed blijven hangen op woorden. In zijn spreken zat veel spanning, veel druk en continue door blokkades proberen te drukken was een erg vermoeiend proces. Nu is dat wel anders!

Laten we niet te veel in details treden maar Pieter kwam uit een heel diep dal. Veel spanning, veel vermoeidheid, ook heeft hij lang stottertherapie├źn gevolgd maar niets bleef hangen. Rustig hebben we de fundering met Pieter opgebouwd, zijn we samen uit dat stotterpatroon gaan breken en nu kan hij zelf rustig verder.

In deze video zie je hoe Pieter sprak toen hij bij ons kwam en hoe hij nu spreekt, in een enorm drukke omgeving op Amsterdam Centraal wel te verstaan! Dat is echt heel erg knap. Onderaan de blog vind je de hele video van Pieter die hij schoot terwijl hij over het station liep.

4 dagen later.

 

Pieter heeft een bijna 4 minuten durende video geschoten op Amsterdam Centraal, waarin hij vertelt over stotteren en vele andere dingen.

Zo vertelt hij over de acties die hij neemt om uit zijn comfort zone te stappen, let wel: dat waren geen opdrachten van ons ­čśë Dit is zijn proces. Niet de mijne, niet die van Sjoerd, niet die van jou maar Pieter’s manier om het te doen.

 

Het gaat al geweldig zo. Die laatste paar stotters zullen ook geleidelijk minder worden naarmate de tijd vordert. Wat we in ieder geval zien is de echte Pieter die stap voor stap weer opstaat. Dit is waar het om gaat.

Ga zo door Pieter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *