5 minuten leestijd

Martijn over stotteren en persoonlijke coaching

stotteren ervaring persoonlijke coaching broca brothers

Vrijheid! Dat is wat Martijn in zijn spreken heeft gevonden, niet meer tegengehouden worden en jezelf kunnen laten horen wanneer je dat wil. Laten we Martijn het zelf horen vertellen in zijn video.

Het verschil! Geweldig, je ziet de verandering. Een onzekere en stotterende Martijn in het eerste deel en dan de zelfverzekerde en vloeiende versie van hemzelf in het tweede deel.

Zoals Martijn zelf ook vertelde, dat de spreektechniek die hij bij zijn vorige stottertherapie kreeg niet hetgeen was waar hij naar opzoek was. Je wilt van je stotteren af maar eigenlijk krijg je er net zoiets vreemds voor terug, een techniek waarbij je eerst vier keer na moet denken over wat je gaat zeggen.

Maar vloeiend spreken, jezelf kunnen zijn, durven praten allemaal draait juist om spontaniteit, juist níet altijd hoeven nadenken over wat je wil zeggen. Gewoon weer natuurlijk laten vloeien zonder het proberen te controleren. Dat zie je Martijn nu doen en het brengt een grote glimlach op onze gezichten.

Een goed inzicht van Martijn.

Het is zo dat mensen die stotteren, veelal onbewust, hun omgeving bekijken. Ze vragen zich dan af hoe ze zich mogen gedragen, of ze zichzelf kunnen zijn of dat ze misschien worden beoordeeld voor hun stotteren. We noemen het scannen. Het is één van die dingen die je moet leren, ervaren en begrijpen om er vervolgens iets aan te kunnen doen.

Nog een waardevol inzicht van Martijn die we kregen via de Whatsapp. In een notendop legt hij stotteren uit.

Martijn stotteren persoonlijke coaching ervaring broca brothers stottertherapie

Stotteren écht begrijpen, volledig doorgronden, het is zo belangrijk. Als je het fenomeen stotteren begrijpt begin je de werkelijkheid onder ogen te zien en dan verschijnt ook meteen de weg er uit. Alles wordt helder en het wordt bijna makkelijk!

Nog een laatste video’tje van Martijn om mee af te sluiten. Ga zo door Martijn, niets aan toe te voegen. Volg die kerel op Instagram als je geïnspireerd wil worden om je stotteren aan te pakken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *