Over De Groepscoaching

De ervaring van Nienke

Mijn ervaring met de Broca Brothers.

Ik ben in contact gekomen met de Broca Brothers toen ik op het internet aan het zoeken was naar een stottertherapie. Als kind heb ik logopedie gehad, maar dit heeft nooit geholpen.

Ongeveer twee weken later was de gratis workshop in Utrecht. Het was een inspirerende avond. Voor het eerst ben ik in contact gekomen met medestotteraars en hoorde ik over de ervaring en methode van de Broca Brothers. Ze leren je geen trucjes voor je ademhaling etc, het gaat meer over de psychologie achter het stotteren. Ik had direct het gevoel dat dit is wat ik nodig had. Daarnaast is het heel fijn om eerlijk en vrij te praten over het stotteren. Wanneer je met een groep bent waar iedereen stottert verdwijnt de schaamte snel. De eerste workshop was een korte introductie en we hebben een paar oefeningen gedaan die vooral gericht waren op ontspanning en loslaten.

Vervolgens heb ik mij ingeschreven voor een cursus. We waren met een groepje van 4 en we zijn 3 keer samengekomen op de vrijdagavond. Doordat het een klein groep is krijg je persoonlijke aandacht en kan je op jouw eigen manier aan de slag. Ik heb meer geleerd over de psychologie achter het stotteren, mijn eigen doelen gemaakt en oefeningen gedaan om jezelf meer bloot te geven en te ontspannen. Je krijgt goede feedback en je kan altijd even een appje sturen voor advies.

Ik vond het jammer toen de cursus voorbij was. De begeleiding was fijn en ik merk dat ik het lastig vind om zelfstandig te blijven werken aan mijn doelen. De cursus was een begin en ik moet nu zelf de volgende stappen gaan zetten. Hille en Sjoerd hebben meteen eerlijk verteld dat het stotteren niet binnen een paar weken of zelfs maanden over is. Logisch ook, want het stotteren zit er al jaren in.

Ondanks dat ik nog lang niet klaar ben, zit ik beter in mijn vel. Ik durf nu andere keuzes te maken en kan zeggen dat ik gelukkiger ben met mezelf. Ik kan iedereen die stottert aanraden de cursus te doen. Hille en Sjoerd hebben de ervaring en de kennis. Het is een goede manier om aan jezelf te werken. Ik zal nu moeten blijven werken en wie weet nog een dergelijke training gaan volgen!

Nienke

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *