Over De Groepscoaching

De Ervaring van Gijs

Stuttering Redefined 2.0

Iedereen die stottert zal het herkennen: de zoektocht om van het stotteren af te komen. Voor mij was dat (…), (…), (…), acupunctuur, hypnose, (…), (…), en dan vergeet ik er vast nog wat. Nou, beloftes werden niet waargemaakt en het probleem werd vaak erger in plaats van minder. Om van de teleurstellingen maar te zwijgen.

Gelukkig was daar op een gegeven moment het boek ‘Redefining Stuttering, What the struggle to speak is really all about’ van John C. Harrison. Eindelijk, eindelijk een boek waarin ik inzichten las die ik nog nooit eerder was tegengekomen.

En toen waren daar de Broca Brothers, Hille & Sjoerd, die nog veel verder zijn gegaan. Zij doorzien het hele probleem, zij geven je inzicht in ‘what it is really all about’ en zij geven heel wat motivatie om je in het proces om stotteren los te laten bij te staan.

Het beste wat je als iemand die stottert kunt doen is een training volgen. Je leert een heleboel, je ondervindt hoe klein je comfort zone is en dat jij die zelf wat kan vergroten, je hoeft niets te doen wat je niet wilt of niet kunt, en er wordt nog gelachen ook!

Ik ben blij dat ik de cursus gevolgd heb en dat mijn herstelproces in gang is gezet.

 

Gijs

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *