Over Persoonlijke Coaching

De Ervaring Van Pieter

Door het leven zonder oordeel en een lach op je gezicht

Vorig jaar ben ik samen met Hille en Sjoerd gaan graven in mijn eigen verleden en zijn we open, met een nieuwsgierige blik gaan kijken wie ik eigenlijk ben en uiteraard wat mijn stotter nu eigenlijk is.

Jarenlange stotterdramatiek, stottercursussen en alternatieve methoden hielpen allemaal niet, hooguit een paar maanden, en terug bij af was ik. Frustrerend is het enige juiste woord om dit te omschrijven.

Gelukkig stuitte ik op de Broca Brothers die door hun eigen ervaringen tot de kern van stotteren zijn doorgedrongen. Zelfs zo ver, dat zij ten eerste hun eigen innerlijke blokkades hebben weten los te laten (en daarmee hun stotter), maar nu dus ook hun handen uitsteken naar anderen en hen (mij, ons) op zoek laten gaan naar onze volledige zelf.

Hille en Sjoerd gaan jouw stotteren niet wegnemen, ze doen iets veel waardevoller; ze geven jouw de tools en de fundering om dit zelf te doen. Wil jij starten met jouw proces van stotteren naar natuurlijk spreekgedrag? Laat de Broca Brothers jouw beginpunt zijn. Stotteren is geen belemmering. Het is een mogelijkheid. Prachtig.

Door: Pieter Houtekamer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *