Kijktijd: 6 minuten

Waarom je nu moet beginnen met werken aan je stotteren

werken aan je stotteren stottertherapie

Word “king of the world”.

Stotteren is een zegen, dat hebben we wel eens eerder gezegd. Misschien vraag je je af waarom we zulke uitspraken maken, omdat stotteren je behoorlijk in de weg zit. Stotteren is een zegen omdat het je werken aan het stotteren brengt en dat is nóg mooier.

Laat ik er nog een schepje bovenop doen: werken aan je stotteren is het meest goddelijke geschenk dat jij je ooit hebt kunnen wensen. Velen denken van niet, maar toch is het zo. Omdat degene die werkt aan zijn of haar stotteren zal ontdekken dat het licht van de dingen die je er voor terugkrijgt vloeiend spreken simpelweg zal doen verbleken.

Rustiger. Sterker. Gezonder. Daadkrachtiger. Assertiever. Zekerder van je eigen zaak. Uitgeruster. Geconcentreerder. Gevatter. Intelligenter. Wijzer. Vrediger. Spontaner. Expressiever. Losser. Vrijer. Beweeglijker. Natuurlijker. Liefdevoller. Meer jezelf.

Het totale leven wordt bevredigender. Doe een assertiviteitstraining en je wordt wat assertiever. Werk aan je stotteren en je krijgt alles waar je hart naar verlangt.

Vroeger was ik altijd een dromer. Studeren lukte me niet omdat ik informatie gewoon niet kon onthouden. Het voelde alsof mijn brein was afgesloten. Een eigen richting geven aan mijn leven lukte me niet omdat ik me steeds liet meeslepen door wat anderen zeiden wat goed zou zijn voor me. Leuke vrouwen aanspreken en hun interesse wekken lukte me niet omdat ik niet wist wie ik zelf was en geen leiding durfde te nemen.

Vroeger was ik een gehersenspoeld watje. Iemand die de regeltjes probeerde op te volgen. Iemand die niet teveel wou opvallen omdat ‘ie dacht dat er anders vervelende dingen zouden gebeuren. Ik liep als een zombie door het leven.

Vroeger zat ik met de beperkende overtuigingen over stotteren en mezelf. Ik zat met de emotionele wonden die ik met me mee droeg omdat ik gepest, uitgelachen en vernederd ben – niet alleen door mijn stotteren. Vroeger was ik vergeten wie ik daadwerkelijk was.

Gelukkig had ik ook wat rebelsheid in mij en kon ik niet zo blijven leven. Toen ik aan mijn eigen stotteren ging werken ontdekte ik de waarheid over stotteren.

Wie werkt aan zijn stotteren gaat van leven in reactie naar een leven in actie. Hij of zij gaat op pad met een plan, een doel, een missie. Die missie is het helen van de wonden, het afschudden van de beperkende overtuigingen en het loslaten van de vastgehouden verkrampingen zodat je meer en meer van je werkelijke persoonlijkheid ontdekt.

Iedereen om je heen zal blijven rondrennen, opzoek naar vluchtig succes en oppervlakkige genieterijen. Laat ze maar hun ding doen en pak het stotteren op.

Want de persoon die werkt aan zijn stotteren komt meer en meer met beide benen op de grond te staan, wordt kalmer, ontwikkelt geduld en cultiveert een diepe tevredenheid die van binnenuit opwelt en uitstraalt in alles wat hij of zij doet en naar iedereen daar omheen.

Iemand die werkt aan zijn of haar stotteren ontdekt wie hij of zij werkelijk is en hoe het leven daadwerkelijk geleefd hoort te worden. Het is het pad naar je ware zelf, naar ware liefde, naar echte connectie met jezelf en anderen. Het is het pad naar eigenwaarde en zelfrespect. Het is het pad van de mens die het gewone ontstijgt en buitengewoon wordt.

Werken aan je stotteren is het pad naar volwassenheid, man-zijn, vrouw-zijn, één zijn met elkaar en dus vrede op aarde. Vloeiend spreken is máár een bijproduct – de kers op de taart. Ik zou maar gewoon beginnen en niet opgeven als het even moeilijk wordt.

Hille uit.

ABONNEER OP ONS YOUTUBE KANAAL.

Hille Stellingwerf is de mede-oprichter van Broca Brothers. De stottertherapie van de twee broers kreeg al veel media aandacht waardoor ze langzaam maar zeker uitgroeien tot de meest vooraanstaande stottercoaches van Nederland.

Stotterend vanaf zijn 5e, groeide Hille op met heftig hoofdschuddende blokkades en enorm veel schaamte rondom zijn spreken en expressiviteit. Stottertherapie en logopedie mochten niet baten en dus zag hij geen andere mogelijkheid dan zelf het heft in handen nemen en met zijn stotteren aan de slag te gaan.

Zo werd er door een jarenlange zoektocht een eigen stottertherapie gevormd. Een methode die de hele mens benadert en stotteren niet langer behandelt als een spraakprobleem.

Broca Brothers is de stottertherapie van de toekomst. Met als insteek niet langer te vechten tegen stotteren, maar het met de juiste coaching te leren loslaten. Dit is de makkelijkste weg uit het stotteren.

LIVE EVENTS:

Open Workshop
Broca Brothers Bootcamp

COACHINGSTRAJECTEN:

Groepcoaching
Persoonlijke Stottercoaching

SOCIAL MEDIA:

Facebook
Instagram
YouTube NL
YouTube ENG
LinkedIn
Website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *