Leestijd: 1 minuut

Negatief denken aan stotteren. Wat doe je eraan?

“Wat is het beste om te doen wanneer je negatief aan stotteren denkt? Bijvoorbeeld wanneer je iets aan het doen bent en opeens een negatieve gedachte naar boven komt. Hoe gaan jullie daar mee om?”

Antwoord.

Gedachten, zowel negatief als positief kunnen we maar het beste zo snel mogelijk weer rustig loslaten, beide trekken ons namelijk teveel het hoofd in. Blijven we er te lang in hangen dan beleven we de wereld al snel weer vanuit ons hoofd en verliezen we het contact met wie we in wezen zijn: vloeiende sprekers.

Ook het zogenaamde ombuigen van negatieve gedachten met positieve, is een weinig vruchtbare bezigheid en kun je het best maar gewoon laten. Waarom? Omdat je dan het probleem probeert aan te pakken met hetzelfde als dat wat het probleem veroorzaakt.

Met oefeningen kunnen we leren om ons uit het hoofd te laten afdalen naar beneden, de bekkenbodem in. Wie dit kan wordt niet langer beïnvloed door het denkende-, emotionele- en willende-ik, ook wel eens het ego genoemd, en kan dus gewoon zichzelf Zijn.

Door het oefenen van het jezelf loslaten uit je denkende-ik word je steeds vrijer in je doen en laten omdat het denken er niet langer tussenkomt. Dan kun je ontspannen, spontaan en oprecht reageren op de situatie die voorhanden is. Met als gevolg dat het dan ook nog eens vloeiend gebeurt.

Hille

Heb jij ook een vraag over stotteren? Stel ‘m dan hier of in een reactie onderaan deze blog.

Tip: kom naar de Open Bijeenkomst en ontdek het loslaten van stotteren zelf, gratis en voor niets.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *